GYIMÓTHY GÉZA

Teljes szövegű keresés

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Független Kisgazdapárt mindig ellenezte az energiaipar privatizációját, hisz azok a gondok, amelyeket most itt hallottunk a napirend előtti előadásban is, eleve látszottak, hogy bekövetkeznek. A külföldi befektetők kezébe kerül maholnap a stratégiailag fontos nemzetágazat (Sic!), és a kormánynak a stratégiája, hogy a drasztikus áremelés január 1-je után a forintleértékelésnek megfelelően több ízben fogja ez évben is, és gondolom, a következő években is szeretné a villanyáremelést eszközölni.
Ez azzal a kérdéssel jár (Sic!), hogy azok a lecsúszott milliók, mert Magyarországon több száz ezer ember, több száz ezer család nem tudja kifizetni a közműszolgáltatásokat.
Miben bízik a kormány? Hogy az, aki nem tudta januárban kifizetni a drasztikus áremelést, akkor április 1-jén a most létrejött áremelést vagy októberben és a tovább, ki tudja majd fizetni? Nem indult meg a polgárosodás, nem indult meg a munkahelyteremtés, nem indultak meg azok a gazdasági élénkítő folyamatok, hogy annak a lecsúszott szegény rétegnek egyáltalán lehetősége legyen ezeket a közműtartozásokat rendezni.
A másik kérdés: a kompenzációs alapítvány - melyről Csépe Béla frakcióvezető-helyettes úr is beszélt - nagyon nehezen akar létrejönni. Érdekes módon a szociálisan érzékeny kormány és főleg a nagyobbik kormányzópárt három év alatt egyáltalán nem kezdeményezte, hogy azok a hatalmas, több milliós sikerdíjak, azok a márványpalotás pénzügyi rendszerek, a 39 banknál lévő hatalmas fizetések, az az állami pazarlás, amelyet a tb-önkormányzatoknál és máshol tapasztalunk, hogy az onnan bejött szorító pénz (Sic!), azokat kellene a kompenzációs alapítványra tenni. 1,4 milliárd forintról beszélünk itt, és nemcsak a Tocsik-ügy, hanem a sok-sok kis Tocsik-ügy ennek a tízszeresét, százszorosát elvitte.
Ezért a Független Kisgazdapárt megdöbbenten veszi észre, hogy a kormány még mindig a kompenzációs alapítvány létrehozásán fáradozik, és még nem lépett életbe (Sic!). Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem