DR. SZÁJER JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az ország ügyeiért aggódó ellenzéknek mindig jó az, ha az ország helyzetének akár egészen csekély javulásáról is hallhat, még akkor is, ha ez a javulás meglehetősen relatív is, hiszen amit az államtitkár úr, illetve a Központi Statisztikai Hivatal előzetes számítások alapján ismertetett, nem jelent mást, mint hogy a növekedés 1997-ben ismét elérte az 1993-as, tehát a négy évvel ezelőtti szintet, valamint az infláció 1997-ben elérte az 1994-es szintet. Ami annyit jelent, hogy az ország jelenleg még mindig rosszabb állapotban van, mint ahogy annak idején ezt az MSZP és az SZDSZ által vezetett koalíció átvette.
Abban az esetben, ha a kormány elhibázott gazdasági intézkedéseivel nem állította volna le a gazdasági növekedést, akkor most feltehetően ott tarthatnánk, mint néhány környező ország, ahol stabilnak mondható a 4-5 százalékos gazdasági növekedés. Ugyanakkor a lakosság ebből nem látott mást, mint 10 százalék feletti reálbércsökkenést, valamint a meg nem álló energiaár-emelést, illetőleg további áraknak az emelkedését.
Ezzel kapcsolatban ezért mindenképpen szerénységre inteném a kormányt. Ezek a gazdasági eredményeket a gazdasági szakértők szerint jelenleg is meglehetősen törékenyek, és mindenképpen arról szólnak, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíciónak hosszú erőfeszítések útján a ciklus végére talán sikerül olyan állapotba hoznia az országot, mint amilyenben annak idején átvette. De a kilátások egyelőre inkább úgy néznek ki, hogy a helyzet rosszabb lesz, mint ahogyan annak idején 1994-ben átvette, holott akkor se volt igazán jó a helyzet.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem