DR. KÁVÁSSY SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

DR. KÁVÁSSY SÁNDOR
DR. KÁVÁSSY SÁNDOR (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az egész országot bejárta és valamennyiünket megrázott a lesújtó hír, hogy március 30-án, húsvét vasárnapján a reggeli órákban az ecsedi láp mellékén, régi szatmári nevén a Rétoldalon leégett Kocsord község 1863-ban épült református temploma. A kár a helybeli lelkész, Bányay Zoltán szerint 75 millió - ugyanakkor a gyülekezetnek fillérjei is alig vannak. Tetézi a bajt, hogy a templom a szegénység és a pénztelenség következtében - mint a legtöbb helyen - alacsonyan biztosított. Erre figyelemmel ragadom meg a jelen alkalmat, hogy e helyről is együttérzésre szólítsak, és alázatos szívvel kérjem, hogy akinek módja van, ne mulassza el segíteni a kocsordiakat, a bajba jutott kocsordi gyülekezetet.
Engedjék meg ezért, hogy mondandóm alátámasztására ezúttal is emlékeztethessek Pál apostol intésére: "Egymás terhét hordozzátok". "Örüljetek az örülőkkel, és sírjatok a sírókkal."
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem