DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Bár a Házszabály szerint nincs jogom Gellért Kis Gábor hozzászólásához kommentárt fűzni (Dr. Lamperth Mónika: Akkor ne tegye!), de miután az előbb Burány képviselőtársam sem az eredeti hozzászóláshoz szólt, úgy gondolom, hogy a Házszabály ezekután változott. (Szórványos derültség.)
Úgy gondolom, nem az a lényeg, hogy ki szereti ezt a templomot vagy ki szereti ezt a vidéket, hanem a lényeg az, hogy leégett a templom - ahogy Kávássy képviselő úr elmondta -, és hogy segíteni kell rajta.
A kormány rendelkezik tartalékösszeggel, tehát a kormány előtt áll egy lehetőség, hogy azt mondja: rendkívüli esetben támogatást nyújt. Annál is inkább, hiszen az egyházak az ingatlan-visszaadás tekintetében nagyon nagy türelmet mutattak, mint ahogy Horn Gáb… illetve Horn Gyula miniszterelnök úr elmondta. (Derültség.) Elnézést az elszólásért, de ebben a tekintetben, azt hiszem, közös az elképzelés, hogy nem igazán kívánják visszaadni az egyházi ingatlanokat. Tehát van mód arra, hogy az egyházi ingatlanok visszaadásának elodázása miatt lehetősége legyen a kormánynak arra, hogy támogatást adjon a református egyháznak, és felépítsék ezt a templomot.
Úgy hiszem, hogy Kávássy képviselő úrnak meg kell köszönni ezt a felszólalást, mert hiszen nagyon lényeges kérdés az, hogy egy szegény településen legyen módja a híveknek legalább templomba járni.
Köszönöm. (Szórványos taps az ellenzéki sorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem