CSÉPE BÉLA

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Pártszempontból is örülünk mindazon kedvező változásnak, ami ebben a jelentésben benne van. Azonban fel kell hívnunk a figyelmet egy-két olyan feszültségpontra, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ilyen ebben a jelentésben az, hogy a kisvállalkozások teljesítménye tavaly is és most az első hónapokban is csökkent. Megállapítja a jelentés - a gazdasági szervezetek számával foglalkozva -, hogy a legnagyobb visszaesés az egyéni vállalkozásoknál volt, január hónapban 21 ezer. Felhívjuk a figyelmet a kisvállalkozások döntő és fontos szerepére, nem lehet elhanyagolni őket.
A másik ilyen feszültségpont, hogy a két hónapi adatok alapján a központi költségvetés hiánya 46,3 milliárd forint; tavaly pedig ugyanez az összeg 67 milliárd szufficit volt. Ez eléggé nehezen értékelhető.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a belföldi célú értékesítésnél 4,7 százalékos csökkenés van januárban, ezen belül 11 százalékos a Beruházási Alap csökkenése. Tehát nem egészen úgy áll a beruházások helyzete, ahogy lehetne remélni.
Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy 1996-ban a jelentés szerint a cserearány romlott, a kivitel forintértéke 18 százalékos emelkedést mutatott, a behozatalé pedig 20,8 százalék, tehát cserearányromlásról van szó.
Végül egy megdöbbentő adatra szeretném felhívni a figyelmet, ami nem egészen ilyen konkrét gazdasági adat, de mindenképpen kapcsolódik a gazdasághoz, ez pedig az, hogy az ismertté vált közvádas bűncselekmények táblázatában a gazdasági bűncselekmények elkövetési értéke százalékban kifejezve 1996. évben, tehát az elmúlt évben (Az elnök pohara kocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) 300 százalékkal nőtt. Ez megdöbbentő adat - sajnos, az időkorlát miatt nem tudom folytatni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem