BOGÁRDI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Ma reggel Kis Zoltán egy napilapnak azt nyilatkozta, hogy szörnyű, ami történt, de az FM vétlen az ügyben. Én is azt mondom, hogy szörnyű ami történt - csak a mondat második felével nem értek egyet, ugyanis itt nem most történt valami, hanem '94 ősze óta folyamatosan történik, és a kormány a füle botját sem billenti.
Emlékezzünk rá: 1994-ben ugyanezt a játékot játszották burgonyaexportról szóló papírokkal. Mivelhogy papírból sokkal több befér egy kocsiba, mint burgonyából, ezért csak a papírt vitték ki; és mivel Európában úgymond burgonyahiány volt, immáron papíron exportálták, és nyugodtan lehetett mondani, kérem, legalább 100 forintnak kell lenni a burgonyaárnak, mert lám, exportáltuk, ami a hazai ellátásra lett volna. Felhívtuk a figyelmet: papír utazik. Semmi nem történt.
Búza-ügyben szintén - '95-ben -, amikor 10 000 forintot, tehát többet, mint amit a gazda kapott a búzáért, kerestek a kereskedők a búza tonnáján, akkor a kormány - amikor már az egész világon megtiltották, illetve visszavonták az exporttámogatásokat - még rávitt 1200 forint exporttámogatást tonnánként az adófizető pénzéből, liszt esetében pedig 4000 forinttal gazdagították az amúgy is jelentős nyereségeket. '96-ban szőlőlé utazott gyümölcsléként állami támogatással.
Államtitkár úr! Amit ön elmondott, ez úgymond spétreakció kategóriájába tartozik. Évek óta tétlenül figyelték, hogy hogy síbolják az állam vagyonát, s most ön bejelenti, hogy lám, megoldottuk a problémát. Nem oldottak meg semmit.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem