BAUER TAMÁS

Teljes szövegű keresés

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Én nagy figyelemmel hallgattam a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőjének az energiaár-emelést, az újabb energiaár-emelést kommentáló szavait, valamint a Magyar Demokrata Fórum, a Magyar Demokrata Néppárt ehhez fűzött észrevételeit. Csak azt sajnálom, hogy ebben az öt, illetve kétszer két percben elmulasztották megemlíteni azt a tényt: arra, hogy az energiaárak 1997. január 1-jén elérjenek egy bizonyos színvonalat, és azon is maradjanak, egy 1994 tavaszán a Magyar Demokrata Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt kormánykoalíciós többsége által hozott törvény kötelezi a jelenlegi kormányt és a jelenlegi Országgyűlést. Ezt minden alkalommal elfelejtik megemlíteni, holott ez az igazság, tisztelt képviselőtársaim.
Szeretném azt is hozzátenni, ha nem mennének együtt az energiaárak a forintleértékeléssel, az megint megsértené azt a törvényt, ami jelenleg is hatályban van és amit az a kormánytöbbség hozott, amelyet a Magyar Demokrata Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint az azóta a parlamentben már nem jelen levő harminc-valahányas kisgazdák alkottak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a dolog lényege, ez a közgazdasági és törvényi összefüggés, amiről nem tettek említést.
A dolog másik része pedig az, tisztelt képviselőtársaim, hogy a magunk részéről csak üdvözölni tudjuk azt, hogy a kormány igyekszik egy olyan kompenzációs rendszert kialakítani, amely a dolog lényegében átveszi azt a módszert, amit a Fővárosi Önkormányzat évek óta... (Dr. Pusztai Erzsébet: Évek óta!) ...alkalmaz arra, hogy az alacsony jövedelműek kompenzációt kapjanak az energiaár-emelés hatására. A Fővárosi Önkormányzat jól működteti ezt a rendszert, helyes, hogy a kormány is be kívánja ezt vezetni. Mi is sajnálatosnak tartjuk - és ez az egyetlen dolog, amiben egyet kell értenünk -, hogy ez a kompenzációs rendszer nem tudott már az év elején az energiaár-emeléssel együtt működésbe lépni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem