NIKOLITS ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

NIKOLITS ISTVÁN
NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ezt a levelet valóban minden országgyűlési képviselőnek a futárpostában elküldtem, de nem abból az okból kifolyólag, mint ahogy ön ezt vélelmezi. Sajnálom, hogy nem olvasta végig pontosan a levelet, mert a 2. oldalon a harmadik bekezdésben szó szerint a következők vannak: "Mivel az ügy kapcsán több országgyűlési képviselő neve is említésre került, és a kiszivárogtatás időszakában hivatalos külföldi úton voltam, ezúton kívánom képviselőtársaimat az ügy néhány vonatkozásáról tájékoztatni."
Egyszerűen azért történt a levél szétküldése, mert amikor 24-25-én megjelentek az első híradások, nem voltam Magyarországon, és szükségesnek tartottam, hogy magam is elmondjam a sok téves találgatással, információval kapcsolatosan a véleményemet.
A továbbiakban szeretném elmondani, képviselő úr, azt is, hogy a mostani felszólalásában kétszer is az "adatgyűjtés" kifejezést használta. Lehet, hogy ez szakmai finomság, de az üggyel kapcsolatban adatgyűjtés nem történt - engedély nélküli, törvénybe ütköző adatkezelés azonban igen.
A kiszivárogtatással kapcsolatban pedig a levél tényt közöl. Miután az üggyel kapcsolatos első eljárások 1996 november közepén indultak, ez mintegy négy-négy és fél hónapos időszak volt, amíg az ügyet felderítettük, és eljutottunk a feljelentésig, illetve a fegyelmi eljárás befejezéséig. Éppen ezért úgy vélem, hogy ez alatt az időszak alatt minden történést részletesen felsorolva - és a bizottság tájékoztatása utáni nyilvánosságra kerülést is ebben a sorban szerepeltetve - egy korrekt tájékoztatást adtam az Országgyűlés képviselőinek. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem