DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ
DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Mivel elfogadom válaszadónak a szimpatikus államtitkár urat...
Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Valójában mi nagyon sokat kommunikálunk egymással, ez ismét egy alkalom arra, hogy eszmét cseréljünk.
Az elmúlt héten a kormány az előre megadott ütemterv szerint megkezdte az úgynevezett nemzeti agrárprogram alapelveiről az egyeztető tárgyalásokat. Április 3-án a Földművelésügyi Minisztériumban a velünk való tárgyalások megkezdésekor értesültünk arról, hogy a kormánypártok és az Agrárszövetség nem tartja szükségesnek vagy lehetségesnek a nemzeti agrárprogram minél előbbi megalkotását, hanem helyette agrártörvényt, illetve egy, a mezőgazdaságra vonatkozó törvénycsomagot kíván előterjeszteni. Kis Zoltán államtitkár úr ott és akkor úgy nyilatkozott, hogy a kormány eredeti álláspontja nem változott - legalábbis az említett napig, április 3-ig. Ezzel kapcsolatban a kormánypárt részéről ellenkező nyilatkozatok láttak napvilágot.
Szeretném még megemlíteni, hogy a tárgyalás végén az MDF nevében javasoltuk, hogy első lépésként állapodjunk meg azokról a fontos témacsoportokról, kérdésekről, amelyekről egyértelmű és lényegi vitát folytathatunk, jó esetben a megállapodásig. Államtitkár úr akkor, ott ezt örömünkre elfogadta.
A további tárgyalások eredményessége, a közvélemény hiteles tájékoztatása érdekében szeretném megkérdezni tisztelt államtitkár urat, fontosnak tartja-e továbbra is a kormány a széles politikai és társadalmi megállapodással létrehozott nemzeti agrárprogram elfogadását, majd azt követően az annak végrehajtására hivatott törvényalkotási munkát, vagy lemond a NAP-ról, visszavonja azt, és parlamenti többségének birtokában a program nélkül törvényalkotásba kezd.
Szeretném továbbá megkérdezni - bár ez a kérdés nincs benne az írásos anyagban -, hogy az utóbbi esetben kívánja-e a kormány a szakmai közvélemény, illetve a szakmai szervezetek és az ellenzéki pártok aktív részvételét már az előkészítés időszakában. Köszönöm a türelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem