DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Akkor, amikor egyetértésemet kell kifejeznem amiatt, hogy Varga képviselőtársunk az Állami Számvevőszék mellett kiállt, éppen abban az ügyben, amely a magyar társadalom legnagyobb érdeklődését is kiváltotta, nevezetesen az energiaprivatizációval kapcsolatos kritikai észrevételek miatt, akkor hadd legyen szabad rámutatnom arra, hogy a Független Kisgazdapárt a kezdet kezdetén felismerte, hogy a stratégiai iparágak privatizációja milyen katasztrófát jelent az ország számára, és megpróbálta például a villamosenergia-ipar tekintetében politikai vitanap kezdeményezésével megakadályozni a nemzeti vagyon elkótyavetyélését.
Azóta tudjuk, hogy nemcsak hogy az alapvető stratégiai iparágakat feladta a Horn-Kuncze-kormány, hanem olyan állami kötelezettségvállalások is történtek, amelyek teljesen indokolatlanok voltak, hiszen 400 milliárd forintos bevételhez hozzávetőlegesen 300 milliárdos állami garanciavállalás egyértelműen az állami vagyon elképesztő elkótyavetyélését jelenti. Ugyanakkor a befolyt összegeket nem használták fel úgy, ahogy azt a Független Kisgazdapárt javasolta, hogy építsenek lakásokat, építsenek utakat, adjanak hosszú lejáratú (Vancsik Zoltán: Állítsuk vissza a szocializmust!), alacsony kamatozású hiteleket. Sajnálatos módon most ehelyett ott vannak a koncessziós autópályák, az újabb vasfüggönyök leeresztése úthasználati díjak által (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a nemzeti gazdaság ellehetetlenülése.
Ezért teljes mértékben kiállunk Varga képviselőtársunk felvetése mellett. Köszönjük a türelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem