DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Itt többen kiabálják nekem az MSZP-SZDSZ-es oldalról, hogy értsek egyet azzal, amit mondott Isépy Tamás frakcióvezető úr... (Vancsik Zoltán: Senki nem kiabál!), amire - természetszerűleg engedve a többségi akaratnak - azzal kezdem a felszólalásomat... (Vancsik Zoltán: Tessék leülni!), hogy nagyon egyet tudok érteni vele abban, hogy az önmérséklet a politikai kultúra része... (Derültség az MSZP padsoraiban.), és én úgy gondolom, hogy az önmérsékletben Szekeres Imre frakcióvezető úr jár elöl. Ő ugyanis olyan bámulatos önmérsékletet tanúsított a tudás megszerzése területén, hogy e vonatkozásban a mai napig nem vádolhatja őt senki a mérték túllépésével. (Hegyi Gyula: A tárgyra!) Úgy gondolom, talán ez is lehetett az oka annak, hogy ő egy olyan felszólalást szeretett volna nekem tulajdonítani, amire én sohasem gondoltam; de úgy gondolom, hogy épp a politikai kultúra velejárója az, hogy elviselje az MSZP frakciója azt, hogy a Független Kisgazdapárt frakciója egészen másként gondolkodik, mint ők - természetesen nem olyan másként gondolkodók, ahogy ők azt szeretnék.
Legyen szabad még arra rámutatnom, hogy Isépy képviselőtársamnak teljes mértékben igaza volt, amikor arra hivatkozott, hogy itt, a Házban olyan kifejezések hangzottak el az MSZP-oldaláról, amelyek semmilyen parlamentben sem volnának lehetségesek, és mi kíváncsian várjuk, hogy Szekeres Imre mikor jut el annak felismeréséig, hogy bocsánatot kérjen ezekért a kijelentésekért. És ha ő ezt nem meri megmondani, akkor - hallhattuk - van a frakciójában olyan, aki az udvari bolond jogcímén ezt rizikómentesen elmondhatja helyette. Köszönöm a türelmüket. (Derültség és taps az FKGP padsoraiban.) (Dr. Avarkeszi Dezső: Erre nincs reagálás?)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem