DR. TORGYÁN JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt a demokrácia veszélyeztetését a demokratikus intézményrendszerek munkájának ellehetetlenülésében látja mindenekelőtt, tehát az olyan intézményrendszerek munkájának a megakadályozásában, mint például az Állami Számvevőszék munkájának a gátolása, vagy az Alkotmánybíróság munkájának ellehetetlenítése, vagy a parlamenti vizsgálóbizottságok munkájának ellehetetlenítése. Másrészt viszont úgy gondoljuk, hogy hozzátartozik a kérdéskörhöz a gazdaság tönkretétele és a lakosság tudatos félrevezetése is. Hiszen a közelmúlt eseményeiből kontrollálhatják igen tisztelt képviselőtársaim, hogy például az agrárdemonstráció idejében kirobbant Postabank-ügy kapcsán és idejében az agrárdemonstráció még rendkívül egyszerű eszközökkel kezelhető lett volna, az kellett volna hozzá, hogy a miniszterelnök úr ne a bankelnök elé járuljon, hanem a magyar nép elé, értsen szót a magyar néppel. (Taps az FKGP padsoraiban.) Ebben az esetben, úgy gondolom, minden további nélkül megoldható lett volna az a problémasorozat, amely nem egyszerűen azt jelenti, hogy a magyar vidéki nép demonstrálni akar, hanem demonstrálni kénytelen akkor, ha a megélhetése nincs biztosítva.
Én a miniszterelnök úr számára elküldtem, a tisztelt Házhoz benyújtottam azt az intézkedési csomagot, amellyel a mezőgazdaság akut válságának kérdése kezelhető lett volna és azt is, hogy miként lehet a tartós válságot kezelni. Most ne csodálkozzanak azon, ha a miniszterelnök úr nem hajlandó a kérdés lényegét megérteni és megszüntetni, hogy végül is egy ilyen demonstrációsorozat indult az országban, amelynek - ismétlem - az eredendőjét, tehát az ellehetetlenült életkörülményeket kell megváltoztatni ahhoz, hogy ne kerüljön sor újabb demonstrációra.
A Független Kisgazdapárt felhívja a figyelmet arra, hogy ugyanakkor a magyar kormány sorozatosan csapja be a népet, nemcsak az agrárium dolgozóit, hanem hadd utaljak a Postabankra, hiszen egy időben történt a két esemény. A miniszterelnök úr elment a Postabankba, azt a helyzetet próbálta érzékeltetni, mintha itt teljesen rendben lenne minden, és ma már teljesen világos, hogy nincs rendben semmi, hiszen egyes médiahíradások szerint a Postabank már a múlt év végén is kérte a konszolidációját, mi pedig megmondottuk, hogy a magyar népet kell konszolidálni, nem a bankokat. Tehát ha megtömik a magyar nép zsebeit, akkor tele lesznek a bankok pénztárai is pénzzel. Ebben az esetben nem kerül sor demonstrációkra. Most ne csodálkozzon senki azon, ha megint a Postabankot akarják megtömni pénzzel, titkos bankkonszolidációt akarnak végrehajtani, egy olyan helyzetet teremtenek, hogy az időközben magánkézbe adott bank trezorjait akarják újra megtömni pénzzel, mert az alárendelt kölcsöntőkét nem is áttételesen, hanem közvetlen értelemben is bankkonszolidációnak nevezik, olyan bankkonszolidációnak, amelyet az állam finanszíroz.
Igen tisztelt képviselőtársaim, emlékeztetem önöket arra, hogy ugyanilyen játékot játszott a kormány a Budapest Banknál, ahol a 12 milliárd forintot illetően azt állította, hogy az ideiglenes, később kiderült, hogy nem ideiglenes, hanem végleges, és még meg is toldotta a 12 milliárdot néhány milliárddal. Az egyetlen eredmény, hogy a volt bankelnök és az ÁV Rt. volt elnöke - mint egymás házassági tanúi - újabb, de most már hivatalosan is saját bankot alapítottak. Ne csodálkozzanak, hogy a nép ezt nem helyesli! Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem