DR. SZEKERES IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, amiről Pető Iván beszélt, mindenki számára egyértelmű és egyértelmű politikai állásfoglalást is kíván. Nevezetesen, ha vannak társadalmi konfliktusok - és egy átalakulásban mindig adódnak -, azokat tárgyalásos úton, békés eszközökkel oldja-e meg egy politikai intézményrendszer, nevezetesen a kormányzat vagy az Országgyűlés, vagy pedig ezen túllépő eszközökkel.
Ma már volt arról szó, hogy mind a két kormánypárt a tárgyalásos megoldások híve. Meg kell azonban sajnálattal állapítanom, hogy az ellenzéki pártok némelyike részéről ilyen egyértelmű állásfoglalás nem hangzott el. Ezt azért tartom nagyon sajnálatosnak, mert meg vagyok arról győződve, hogy a magyar parlamentarizmus szempontjából ez egy kulcsfontosságú kérdés.
Végül mindarra, ami itt a mai nap során a napirend előtti vitákban e kérdés körül zajlott, engedjék, meg, hogy elmondjak egy kínai közmondást. (Zaj. - Dr. Torgyán József: Egy szovjetet inkább!) Ha egy okos és egy buta ember vitatkozik, ki bírja tovább idegekkel? A buta ember. Miért? Mert a buta ember minden okos érvre tud butaságot mondani, de az okos ember nem tud minden butaságra okos érvet mondani.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem