DR. SEPSEY TAMÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Az Állami Számvevőszék jelentése súlyos megállapításokat tartalmaz. Nem lehet egy könnyed mozdulattal elmenni a mellett a számtalan megállapítás mellett, amelyeket Varga képviselőtársam idézett. Nem lehet könnyedén azt mondani, hogy történtek szabálytalanságok: nem az a szerv hozta a döntést, amely arra fel lett volna jogosítva, az ellenőrzést nem hajtották végre, nem időben, nem határidőre születtek meg a döntések. Azért nem lehet, igen tisztelt képviselőtársaim, emellett ilyen könnyedén elmenni, mert ez a szervezet több mint 1000 milliárdos vagyonnal gazdálkodik, ennek a szervezetnek a döntései a Magyar Köztársaság állampolgárainak a sorsát befolyásolják - nemcsak a '98-ig tartó időszakban, hanem a következő évezredben is.
Ha a kormánypárti politikusok nem érzik át, hogy miután ennek a szervezetnek a vezetőit a kormány nevezte ki, a döntésekért való felelősség is őket terheli, akkor megkezdték a felelősségáthárítást, hogy 1998-ban elmondhassák: mi semmiről sem tehetünk. De ebben a Házban az ÁV Rt.-vel, az ÁPV Rt.-vel kapcsolatban nagyon sokszor szólalt meg az ellenzék, hogy miért kapnak kiemelkedő, kimagasló fizetéseket, miért kapnak olyan jutalmakat, miért fizetnek ki olyan tanácsadói díjakat, amelyeknek nincs meg az ellentételezése; a kormánypárti többség ezeket az interpellációkat sorra elutasította, és most ez a számvevőszéki jelentés - mint oly sokszor az elmúlt két és fél évben - bizonyítja, hogy az ellenzék nem alaptalanul támadott, hanem rámutatott azokra a hibákra, amelyeket ha időben kijavítottak volna kormánypárti képviselőtársaim, akkor nem lenne ilyen rossz a kormánypártok népszerűségi mutatója. (Moraj a kormánypártok soraiból.) Az ország iránti felelősség sokkal több, képviselőtársaim, mintsem az, hogy valaki négy évig herdálja az ország vagyonát.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem