CSÉPE BÉLA

Teljes szövegű keresés

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ehhez a napirend előtti hozzászóláshoz csatlakozva a Kereszténydemokrata Néppárt nevében is meg kell állapítanunk, hogy azok a súlyos megállapítások, amelyeket az Állami Számvevőszék tett a '95-ös privatizációt illetően, valóban bemutatják ennek a kormányzati ciklusnak véleményünk szerint legsúlyosabb mulasztását és problémáját.
Az történt ugyanis - nagyon röviden -, hogy a kormány ezen ciklus első félévében leültette a privatizációt. Emlékeztetek rá, hogy még a szervezeti formája is egyéves késéssel tudott megalakulni. Ez volt a kiváltója lényegében a Bokros-csomagnak is, a Bokros-csomag torzulásainak is; utána viszont kizárólag a bevételi szempont elsődlegessége alapján be akarta hozni a mulasztást ezzel a fajta privatizációval, amelyre itt Varga Mihály rámutatott.
Szeretném megemlíteni, hogy a privatizációnak - nyilvánvalóan nem öncélként - a gazdaság szerkezetátalakítását, minél hatékonyabbá tételét kell szolgálnia, ezzel szemben ez a privatizáció ebből a szempontból fogyatékos. Egy angol cég, az ETD Limited tanulmányában, amelyet a magyar újságok is lehoztak, rámutat a magyar energiaszektor privatizációjával kapcsolatban arra, ami megtörtént, hogy felmerül: lehetséges, hogy erőművi kapacitáshiány lesz az ezredfordulóra. Ez mutatja, hogy hová vezet a kizárólagos bevételi szemlélet.
Ennek a fényében csatlakozunk mi is ehhez a hozzászóláshoz, és súlyos aggályunkat fejezzük ki a privatizációt illetően azzal, hogy ezt a folyamatot mindenképpen meg kell változtatni, és át kell alakítani a privatizáció koncepcióját.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem