DR. VARGA LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Igen tisztelt Államtitkár Úr! A mi kapcsolatunk, sajnos, nem a legjobb, mert általában a válaszát a legjobb akaratommal sem tudom elfogadni. Egyrészt azért, mert ne tessék összehasonlítani, kedves államtitkár úr, a régi időket, amikor kötelezően leírták vagy utasították az iskolákat, hogy miről kell megemlékezni.
Itt a világtörténelem egyik legnagyobb dokumentumáról van szó! Az egész emberiség elfogadta! Az Egyesült Nemzetek az egyedüli, amely a következő évezred végéig is érvényes lesz. (Sic!) Ez nem kötelező. Méltóztassék tájékoztatni az iskolákat, hogy igenis célszerű volna erről megemlékezni. Az önkormányzati iskolák mások, oda majd más úton fogok folyamodni. De rendkívül szükséges, hogy a fiatalság ne csak azt tanulja meg, hogy mik az ő jogai, hanem igenis, hogy a felebaráti szeretet szellemében cselekedjen!
Meg kell mondanom őszintén, államtitkár úr, az alkotmány-előkészítő bizottságban a Szabad Demokraták Szövetsége részéről ellenállás van, amikor az ember azt mondja, hogy a felebaráti szeretet szellemében ott legyen az alkotmányban! (Közbekiáltás az SZDSZ padsoraiból: Nem igaz!) Igenis úgy irtóznak ettől a szótól, mint az ördög a szenteltvíztől! Ott kell lennie... (Zaj.) ...nem utolsósorban azért is, igen tisztelt államtitkár úr, mert az emberi méltóság megbecsülése nélkül az egész társadalmi életünk egy zéróban van! (Sic!) Meg kell becsülni azt, és a gyerekeknek fiatal korban meg kell tanulni!
Nem utolsósorban: a költségvetésnek ez egy fillérbe sem kerül, államtitkár úr! Ez nem kerül költségbe! Egyszerű, jó akaratú - szabadjon erősen mondanom - nemzethűi kötelesség (Sic!), hogy a fiatalságot ezekre a jogokra és mások megbecsülésére megtanítsuk!
A válaszát, a legnagyobb sajnálatomra, nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem