HORN GYULA

Teljes szövegű keresés

HORN GYULA
HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Kedves Vendégek, Látogatók! Tisztelt Képviselő Úr! A következőt tudnám mondani: természetesen nem igaz az, hogy az MSZP országos elnöksége kihallgatta volna Nikolits Istvánt, hanem konzultált vele.
Kettő: nem igaz az, hogy az MSZP elnöksége vizsgálatot indított, hiszen erről szó sincs. A következőket szeretném mondani az ön felvetésével kapcsolatban. Mindenekelőtt arra szeretném felhívni a szíves figyelmét, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai, tehát mind a hét párt képviselői - közöttük az ön pártjáé is - a Nyírfa-ügy teljes anyagát, mind az 1600 oldalt tanulmányozhatták.
Az erre vonatkozó határozatot a bizottság szocialista képviselői terjesztették elő, és azt a bizottság egyhangúlag elfogadta. Nikolits miniszter úr természetesen semmiféle államtitkot nem közölt az MSZP elnökségével, illetve választmányának ülésén, és semmilyen más tájékoztatással nem szegte meg a vonatkozó törvényeket. Az MSZP politikusai és testületei sem rendelkeznek több ismerettel az ügyről, mint más pártokéi, sőt, időnként az a benyomásom, hogy a mieink kevesebbet tudnak az ügyről.
Ezért van az, hogy a Nyírfa-ügyben az MSZP-vel és a kormánnyal, illetve egyes szocialista politikusokkal szemben kifejezetten barátságtalan, sőt, néha ellenséges kiszivárogtatások diktálják az iramot, és a szocialista politikusok csak ezekre reagálnak.
Ugyanakkor teljesen természetes, hogy a kormánypárt vezető testületei igényt tartanak arra, hogy bármely, a párt által delegált miniszter tevékenységéről tájékozódjanak, véleményt formáljanak, és eldöntsék, hogy van-e bizalmuk iránta vagy sem. Tehát maximális mértékben betartottuk a kötelező törvényeket.
Még annyit, hogy a parlament keretében a nemzetbiztonsági bizottság foglalkozik az üggyel. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Bármilyen kérdése van önnek, saját bizottsági tagján keresztül fordulhat Nikolits (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) miniszter úrhoz, készségesen rendelkezésére áll. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem