DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Miniszterelnök Úr! A kérdésem az volt, hogy azon a kormányülésen mi történt. Mint tudvalévő, azt a hosszú és jó gyakorlatot, hogy a kormányüléseken jegyzőkönyv készül, az önök kormánya megmásította. Olyan ügyrendet léptettek életbe, miszerint nem volt kötelező a jegyzőkönyvvezetés, az pontosan ebben az időszakban történt. Ezért nem tudom, kihez kell fordulni ahhoz, ha nem a kormány felelős miniszterelnökéhez, hogy egy képviselő megtudja, hogy mi történt azon a december 14-ei kormányülésen, mert nem mindegy - részben a miniszterek szavahihetősége, részben a Budapest Bank privatizációjához fűződő felelősség kérdésében -, hogy hogyan döntöttek a miniszterek.
Medgyessy Péter pénzügyminiszter úr három napilapnak nyilatkozott úgy, hogy szeretné már lezárni ezt az ügyet, amely Bokros Lajos és közte szóháború formájában kipattant. Talán nem lesz más vége, mint azt, hogy ezt a jegyzőkönyvet majd nyilvánosságra kell hozni. Ez lepett meg engem. Volt jegyzőkönyv, nem volt (Az elnök a csengőt megkocogtatva jelzi az idő leteltét.), de most már azt sem tudjuk, hogy a kormányülésen mi volt. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem