DR. RAPCSÁK ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. RAPCSÁK ANDRÁS
DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Köszönöm, államtitkár úr. Könnybe lábadt szemekkel hallgattam az ön válaszát, hisz olyan hivatkozásokat tett, ami az én interpellációmban nem volt - de nagyon jólesett.
Az első: az önkormányzatok városüzemeltetési normatívája, amit az elmúlt két évben az önök kormányzata a töredékére csökkentett, és ezt a normatívát oktatási feladatokra csoportosította át... - talán kár volt erre hivatkozni.
A másik: szeretett városomra hivatkozott, Hódmezővásárhelyre. Örülök, mert önre hivatkozva és az ön számadataira hivatkozva - amelyek szintén nem szerepeltek az interpellációban - közölhetem, mint ön közölte, hogy 975 ezer forintot fordítanak az igen nagy terhelésű állami utakra Hódmezővásárhelyen - több állami kezelésben lévő út keresztezi a várost, nagyon nagy forgalommal -, addig a város közel 60 millió forintot fordít kerékpárutak és utak tisztán tartására ugyanezen vállalaton keresztül. Ez már önmagában mutatja azt a színvonalkülönbséget, ami megjelenik az állami feladatok ellátásában és az önkormányzati feladatok ellátásában. Köszönöm, államtitkár úr, hogy segítséget adott interpellációm vizuális kifejtéséhez.
El kell mondanom, hogy a nagy takarékosság, ami itt megnyilvánul, és amiről itt az Útalappal kapcsolatban államtitkár úr is említést tett: tulajdonképpen a források totális kivonása az állami kötelező feladatokból, és jelentős terhek, folyamatosan jelentős terhek áthárítása a lakosságra - ez nem igazán értékelendő.
Végül, államtitkár úr, önöknek, az önök kormányának jelszava, hogy ráléptünk az Európába vezető útra. Kérem, államtitkár úr, ehhez út kell; és ha már rálépünk erre az útra, lehetőleg ne törjük ki a nyakunkat!
Válaszát így elfogadni sajnos nem áll módomban. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)
(15.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem