DR. SZABAD GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm szépen miniszter úr felvilágosítását a szándékról. Hadd jelezzem, hogy a kiváltság szó használata a mentelmi joggal kapcsolatban, úgy gondolom, meghaladott. A képviselők sem kiváltságként élnek mentelmi jogukkal, hanem egyszerűen annak nyomán, hogy ők reprezentálják mint megválasztottak a népfelséget.
A parlamentáris kormányzati rendszerben, amiben élünk, 1848-nak és ha úgy tetszik, sok más közbülső lépésnek, végül 1990-nek az eredményeként... - nem ad egy olyan lehetőséget ez a rendszer, amelyben az államfő mintegy helyettesíthetné ilyen értelemben a népszuverenitást. Ez tudniillik oda vezethet, hogy az ilyen miniszter felelősségi függésbe kerül az államfőtől, aki viszont nem felelős a parlamentnek. Ezért nagyon meggondolandónak tartom egyáltalán ilyen javaslat előterjesztését.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem