DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a válaszát, államtitkár úr, sok részletre kiterjedt. Tudom, hogy ez egy ágas-bogas ügy. Egy területre koncentrált az interpelláció, nevezetesen arra: hogyan tűnhetett el a rendőrség és a titkosszolgálatok elől ez a papír, mert tény és való, hogy eltűnt.
Ennek a tisztázása úgy gondolom, mind a két szervnek alapvető érdeke, hisz az magyarázatként nem fogadható el, hogy minden rendben van, senki nem hibázott, csak pont szem elől tévesztették ezt a papírt, tehát eltűnt. Igenis, ezt a kérdést tisztázni kell, a felelősöket meg kell találni, mert akkor legközelebb is előfordulhat, hogy mindenki rendesen és jól végzi a munkáját, mégis egy fontos, bűncselekmény elkövetésére alkalmas szállítmány eltűnik.
Azért is tartom nagyon fontosnak, hogy tisztázzák, hogyan tűnhetett el, mert ezzel a papírral kétszer is előfordult az eltűnés. Ez az első alkalma volt az eltűnésnek; másodszor akkor tűnt el ennek a papírnak jelentős mennyisége, amikor a rendőrségi kommandó Bács-Kiskun megyében egy csokoládégyárra lecsapott, mert ezt a papírt ott kereste; és kiderült, hogy a kommandó érkezése előtt nem sokkal - ez alatt 1-2 napot kell érteni - ez a papír ott volt, és mégis eltűnt. Tehát ez a papír immáron másodszor tűnt el! Ez azt bizonyítja, tisztázni kell, hogyan tűnhetett el ez a papír, mert a felelősök megkeresése nélkül nagyon sok gyanú vetődhet fel. Meglátásom szerint alapvető érdeke mind a titkosszolgálatnak, mind a rendőrségnek, hogy erre a kérdésre válaszoljon.
Ezért tisztelettel kérném a Házat is, hogy tegye lehetővé és próbáljon pressziót gyakorolni a miniszter urakra, hogy erre a kérdésre válaszoljanak. Ez úgy érhető el, ha most ezt a választ nem fogadják el, és az Országgyűlés illetékes bizottságának az ülésén ezt meg lehet tárgyalni, ezért a választ nem tudom elfogadni, és kérem képviselőtársaimat, hogy az ügy tisztázása érdekében ők is ezt tegyék. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem