DR. SZILI KATALIN

Teljes szövegű keresés

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN, környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Orosz képviselő úrnak szeretnék elmondani egy konkrétumot: a mádi zsinagóga szerepel a mellékletben.
Azt is szeretném megismételni - ahogy Tamássy István képviselőtársam elmondta -, hogy itt csak és kizárólag az állam tulajdonában lévő műemlékek szerepelnek. Attól, hogy egy műemlék ide felkerül vagy nem, nem attól lesz, hogy műemlék az az épület. Megértem képviselőtársam aggodalmát, hiszen bármelyikünk tudna még jó néhány olyan műemléket sorolni, ami jó lenne, ha ide kerülne. Úgy gondolom, pontosan azért biztosítja a műemlékvédelmi hatóság hatósági eszközökkel, tulajdonostól függetlenül azokat a feltételeket, ami egy műemlék megmaradását, megtartását, megőrzését célozza, hogy a tulajdonos személyétől ez megőrizhető legyen a következő nemzedékek és a jövő korok számára is. Tehát bízom abban, hogy ezzel az eszközzel is lehet védeni. Nem lennék annyira pesszimista - ahogy képviselő úr mondta -, hogy esetleg már nem lesz mit.
Azt gondolom, akkor is lesz mit, hiszen a hatóságnak az a dolga, hogy kikényszerítse a tulajdonosból azoknak a lehetőségeknek és feltételeknek a biztosítását, amelyek a fennmaradásához és a megőrzéséhez szükségesek. - Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem