DR. SZABÓ IVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Isépy Tamás mondanivalójának döntő lényegével a Magyar Demokrata Néppárt is egyetért. Valóban ebben a hármasságban kell nézni - megelőzés, felderítés és büntetés -, komplexen ezt a kérdést, amit nagyon is indokol az, hogy '94-hez képest megduplázódott a vagyon elleni bűncselekmények kára. Ez ma 85 milliárd forint; ugyanakkor a gazdasági területen 35 milliárd van. Ekkora infláció nem volt '94 óta, tehát világos, hogy itt nagymértékben megnőttek az ilyen jellegű bűncselekmények.
Isépy Tamással nem tudunk teljesen egyetérteni, amikor úgy beszélt a mostani Btk.-módosításról, hogy itt most szigorításról van szó, mert a legnagyobb bajunk az, amit többször elmondtunk, hogy úgy tűnik a Btk.-módosítás kormányféle variációjában, hogy csak nagyon nagy bűncselekményt érdemes gazdasági bűncselekményként elkövetni, mert a kis tolvaj és a nagy bűncselekmény között messzemenően nincs arányos büntetési tétel, és ezt nem oldja meg a Btk.-módosítás.
Szeretnénk tájékoztatni a tisztelt képviselőtársaimat is arról, amit talán néhány helyen olvastak: Budapesten három kerületben, ahol néppárti polgármester vagy meghatározó képviselet van, a bűnmegelőzés keretében az iskolák védelmére indítottunk egy olyat, hogy szolgálaton kívüli rendőrök bevonásával az iskola környékén igyekezni kell meggátolni azt, hogy ott az ifjúkorban rászoktassák a kábítószer-fogyasztásra és egyéb bűncselekményekre a diákokat. Ezzel, úgy hisszük, egy olyan bűnmegelőzési kampányt lehet indítani, amely nagymértékben egybevág azzal, hogy innen már kiszűrjük, hogy az ifjúkorban ettől legyen távol tartva.
Egyben viszont Torgyán Józsefhez kell csatlakoznom: való igaz, hogy ennek közvélekedési morális oldala is van. Erről sem szabad elfeledkezni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi, hogy letelt az időkeret.) Amíg a közvélemény maga nem ítéli el az ilyen természetű magatartást, nagyon nehéz lesz csak a jog eszközével előrehaladni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem