MÁDI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Immár évek óta próbálom interpellációmmal felhívni a figyelmet arra, hogy a kormány nagyon kevés hatékony lépést tett mind ez ideig a parlagfű elleni védekezés területén. Ezek a lépések nem voltak megfelelően koordinálva és - sajnos - nem is jártak elég sikerrel.
Elismerem, hogy történtek ugyan lépések, de az új betegek százezrei tanúsíthatják, hogy ezek a lépések nem jártak kellő eredménnyel. Ez a betegség, az allergia, mind az államháztartásnak, mind a lakosságnak milliárdos nagyságrendű többletkiadásába kerül. Eközben a parlagfű pollenje által kiváltott betegségek hatásai tovagyűrűznek, családok százezreinek életét keserítik meg.
Mindannyian tudjuk, hogy a fellépés leghatékonyabb módja a parlagfű virágzás előtti mechanikus, vagy vegyszeres irtása lenne, azaz a megelőzés. Magyarországon azonban mindez nagyon kevéssé hatékonyan, koordinálatlanul történik.
Most, amikor a jövő évi költségvetés előkészítése folyik, tanulva talán egy kicsit a Horn-kormány ezen a téren eddig elkövetett mulasztásaiból, kérdezem, hogy milyen központi ismeretterjesztő kampányt kíván a kormány folytatni és erre mennyi pénzt különített el.
Kérdezem egyúttal, hogy milyen támogatást kíván az érintett önkormányzatoknak nyújtani a kormány a hatékony és összehangolt fellépésre.
A betegek nevében kérem államtitkár urat, hogy e téren személyesen is vállaljon felelősséget a kormány összehangolt és hatékony intézkedéssorozatára. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem