KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Képviselő Úr! Akkor tehát annál a mondatnál folytatva... A korlátozás következtében a fuvarkiesés csak akkor állna fönn, ha hétköznapon a fuvarozók száz százalékban ki lennének használva, és így a hétvégi korlátozás valahol fuvarvesztéssel járna. A mai helyzet azonban éppen ennek az ellenkezője. Nemrég a Békés megyei sajtóban lehetett olvasni - idézem -: "jó, ha heti egy fuvarhoz jut egy működő vállalkozó".
Nos valóban, például ha a gépjárműadóra gondolunk, megemlíteném, hogy akkor lenne indokolt a futásteljesítményre és az úthasználatra hivatkozni, ha a biztosító kockázata és az úthasználat csökkenne. De mivel nincsenek fuvarban a járművek, valójában ez nem áll fönn.
Szeretném elmondani, a gyakorlatilag egész Európában honos rendelkezés sehol sincs összekapcsolva azzal a kompenzációval (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amit nálunk kérnek.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem