KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt jó érzéssel tölt el, hogy azt hiszem, képviselő úr és a társadalom széles körű egyetértése mutatkozik meg abban a kérdésben, hogy jó volt az a szabályozás, amely a hétvégeken forgalomkorlátozást ír elő a nehéz-tehergépjárművek számára.
Természetes ugyanakkor, hogy ezek az intézkedések érintenek egy olyan kört, amely adott esetben a korlátozás oldalát érzékeli, még akkor is, ha a nyugodtabb, balesetmentesebb közlekedés a közlekedéspolitika számára elsődleges szempont közútjainkon.
Azonban mind a belföldi, mind a nemzetközi fuvarpiacra Magyarországon az a jellemző, hogy jelenleg nagyon nagyarányú a túlkínálat, kiélezett a verseny, és emellett a járműparkra éppen a környezetvédelmi szempontok alapján egyre nehezedő, egyre szigorúbb előírások érvényesek. Ezért a fuvarozók - gazdasági helyzetük javítása érdekében - több kéréssel, támogatható, illetve vitatható követeléssel fordultak a kormányhoz. A kormányzat a fuvarozókkal egyetértésben több ponton módosította is a szabályozást, például a nemzetközi forgalomban közlekedőkre november 4-e és március 1-je között nem vonatkozik ilyen korlátozás, illetve a határra érkezők hazajuthatnak, ha a korlátozás előtt érkeznek a határhoz.
Ugyanakkor mi a vitatható követelések közé soroljuk például azt az igényt, hogy valamilyen módon kedvezményt, kompenzációt kapjanak. A vita alapja ugyanis az, hogy ha egy szabályozás a piacot érdemben nem érinti - márpedig a jelenlegi piacra az a jellemző (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a fuvarkiesés ténye nem áll fenn, hiszen nincs száz százalékban kihasználva... (Az elnök kikapcsolja az államtitkár mikrofonját.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem