KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Akik az imént elhangzott interpellációt az önök szájába adták, jelentősen félrevezették önt és összekeverték az ügyet, de természetesen a rendelkezésemre álló időt szívesen felhasználom arra, hogy önt ebben az ügyben felvilágosítsam.
De először is annak az ügynek a lényege, amelyben a rendőrség eljárást folytatott, az, hogy az egyébként köztiszteletben álló szerző, aki egy tantárgyban rendkívül színvonalas sorozatot készített, észlelte, hogy az őáltala írt könyvet, kiadványt egy kiadó anélkül adja ki, hogy erről őneki tudomása lenne, 1997-ben egy nyomda által kinyomtatva egy másik nyomda impresszumával 1996-os dátummal.
(15.20)
Talán ez magyarázatra szorul, ezért aztán a szerző az illetékes polgármesteri hivatalnál panasszal élt. A polgármesteri hivatal átadta a VI-VII. kerületi ügyészségnek állásfoglalásra az ügyet. Az ügyészség rendelt el benne nyomozást, a rendőrség pedig az ügyészséggel konzultálva és annak instrukciói alapján folytatta le az eljárást. Ez a dolog egyik fele.
Talán a képviselő úr számára is világos, hogy itt semmilyen összefüggés énvelem kapcsolatban nincsen, ezért aztán a képviselő úr állításában közvetetten megfogalmazódó rágalmat, hogy én ilyen vagy bármilyen ügybe beavatkoznék, visszautasítom.
Másrészt van két gazdálkodó szervezet között vita. Ezen viták egy része más tartalommal, más időpontokkal, más körülmények mellett, mint ahogy a képviselő úr szájába azt adták, bíróság előtt folytatódik; különböző ügyekben különböző időpontokban fognak majd döntések születni. Nem hiszem, hogy a képviselő úr szándéka most az volt, hogy ezekbe a folyamatokba itt a parlament nyilvánossága előtt valamilyen módon beavatkozzon. Itt viszont már az a közvetett állítás fogalmazódik meg a háttérben, hogy a bíróság és az ügyészség nem pártatlanul és befolyásolástól mentesen végzi a tevékenységét, ezért ezt az állítását a képviselő úrnak is visszautasítom az ő nevükben.
Harmadrészt pedig nekem semmilyen családi vállalkozásom nincsen... (Dr. Homoki János: Van! - Zaj.) Hamarosan ön szót fog kapni, és akkor egyébként hasonló hangnemben nyugodtan kiabálhat, még egy kis türelmet kérek. Nekem tehát, képviselő úr, semmilyen családi vállalkozásom nincsen, én semmilyen vállalkozás érdekében az igazságszolgáltatás folyamatába be nem avatkozom, ezért ezt az állítását is visszautasítom. Tartok tőle, hogy a képviselő úr magából indul ki, és azért feltételez ilyeneket.
Köszönöm szépen! (Hosszan tartó taps, éljenzés a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem