DR. SZABÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Asszony! A tankönyvek ára nekünk is nagyon fontos. Természetesen nem reméltünk még ekkora áremelkedést sem, mint amekkora bekövetkezett - azt reméltük, hogy a tankönyvek ára kevésbé fog emelkedni -, de természetesen nem voltak illúzióink a tekintetben, hogy egy piacgazdaság viszonyai között versenyhelyzetben, infláció közepette bizony áremelkedések is előfordulnak. Ez a versenyhelyzet, ez az infláció sajnálatos módon annak a piacgazdaságnak a velejárója, amelynek tudomásom szerint a magát polgárinak valló pártként az MDF is híve, még ha napi politizálásában ez nem is mindig látszik.
Azt pedig nem mondtam, hogy a tankönyvek ára nem emelkedett; azt mondtam, hogy a tankönyvek ára reálértékben nem emelkedett, mert alacsonyabb volt a tankönyvárak emelkedése a rendszerváltás óta első ízben, mint az éves infláció. Ez természetesen nem vigasztalja a szülőket; természetesen a jövőben a tankönyvvé nyilvánítás feltételévé fogjuk szabni a közoktatási törvény felhatalmazása alapján a tankönyv (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) árát is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem