DR. DOBOS KRISZTINA

Teljes szövegű keresés

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Júliusban tankönyvbotránnyal zárult a tanév és zárult a parlamenti időszak, hiszen akkor felvetettem azt a kérdést, hogy miért fogadható el az a művelődési tárcának, hogy különböző rokoni szálak előnyben részesülnek, hiszen szó volt már Kuncze Magdolnáról, szó volt Szent-Iványi frakcióvezető úr anyósáról, és most már szó van arról, hogy a tankönyvkérdésben a miniszter úr a kabinetirodájához rendelte az egész tankönyvterületet, tehát nem a közoktatáshoz tartozik. Én elfogadom, hogy Micimackó a barátait, üzletfeleit és rokonait részesíti előnyben - kevésbé tudom elfogadni ezt egy minisztérium területén.
De a tankönyvbotrány tovább gyűrűzik, hiszen miközben arról hallottunk, hogy növekedik a tankönyvtámogatás és a szülők számára nem lesz olyan teher, ma már bizonyos az, amit júniusban elmondtunk, hogy valójában nem növekedett a tankönyvtámogatás, mert az 1992. évi 700-800 forint közötti átlagos értéket kapják meg az egyes szülők, tehát normatív módon, ugyan az általános iskolában kevesebbet, a középiskolában többet, de ezalatt a tankönyvek ára óriási mértékben emelkedett, mert most már nem egy-kétezer forintról van szó, hanem öt- és tízezer forint közötti összegről. Nem érthető, hogy hogyan is növekedett akkor a tankönyvtámogatás, hogyha ez nem jut el a szülőkhöz, és a szülők azt tapasztalják, hogy egyre többet kell a tankönyvekért kifizetni.
És végképp nem érthető - és ez lenne a kérdésem lényege -, hogy hogyan is értelmezi a miniszter úr azt, hogy ez a 2000 forintos... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét, és kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem