NÉMETH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Való igaz, Magyarország elsőként csatlakozott a genfi egyezményhez 1989-ben, és akkor ez nemzetközi hírünket öregbítette. Mára abba a helyzetbe kerültünk azonban, hogy valóban sereghajtókként tartjuk fönn a területi korlátozást. Európában Málta, Madagaszkár, pontosabban Törökország és Monaco tartja még fönn a területi korlátozást. Ez mindenféleképpen egy anakronizmus.
Nem csupán erről van azonban szó. Mi, magyarok tudjuk, hogy milyen menekültnek lenni, az elmúlt években több százezer határon túli menekült, illetőleg közép-európai menekült érkezett Magyarországra, és tudjuk a különbséget aközött is, amit illegális migránsnak és menekültnek szokás nevezni.
Manapság sokan félnek attól, hogy ha feloldjuk a területi korlátozást, akkor ez meg fogja növelni az illegális migránsok számát Magyarországon. Én azt hiszem, hogy ez a veszély nem fenyeget. Nem a területi korlátozás feloldása és a területi korlátozásnak a kérdése az, amivel az illegális migrációt korlátozni kell - Nyugat-Európa ezt felismerte -, hanem erre vannak nagyon hatékony eszközök. Nyilvánvalóan ezekről fogunk a menekültügyi törvény kapcsán beszélni.
Tehát az illegális migrációt komolyan kell venni, komoly gátakat kell az illegális migráció elé gördíteni, de a területi korlátozás fenntartása a genfi egyezménnyel kapcsolatban anakronizmus, és ezért a Fidesz-Magyar Polgári Párt is támogatja, hogy a területi korlátozást oldjuk föl.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
(17.40)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem