DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr!
A probléma gyökeréről:
A Magyar Demokrata Fórum megítélése szerint az 1977-es szerződés és az abból adódó bonyodalmak okozzák a megoldásra váró feladatokat. Ezt fontosnak tartjuk leszögezni, mert úgy ítéltük meg, hogy a beszédében ez nem kapott kellő hangsúlyt.
Az ítéletről:
A miniszterelnök úr napirend előtti, napirenden kívüli vitát kezdeményezett a hágai bíróság ítéletéről úgy, hogy ez az ítélet még nem ismert, híradások jelentek meg, magát az ítéletet és hiteles magyar nyelvű fordítását mind a mai napig nem kaphattuk meg. Megítélésünk szerint az érdemi és komoly vitához ez elengedhetetlen, ezt csak ennek ismeretében lehet megtenni. Egy olyan komoly nemzeti kérdésről van szó, amihez ez elkerülhetetlen.
Az ad hoc bizottságról:
A Magyar Demokrata Fórum támogatja, és részt vesz olyan bizottságban, amely a parlament keretei között működik, amelynek megfelelő közjogi súlya van. De semmi esetre sem tud részt venni olyan bizottságban, amelyik csak látszat, a Házszabály keretein kívül működik, semmilyen közjogi súlya nincsen. Ez csak olyan bizottság lehet, amelyet az Országgyűlés állít fel, az Országgyűlés keretei között működik, hisz a kormány az Országgyűlésnek felelős. Kizárólagosan egy ilyen bizottságban lehet a bizottságnak a feladatát és hatáskörét tisztázni. Amennyiben ilyenre javaslatot tesznek, a Magyar Demokrata Fórum abban, és csak abban, részt vesz.
Összességében úgy ítéljük meg, hogy ahhoz, hogy erről a kérdésről érdemben tudjunk tárgyalni, szükséges az ítélet hiteles magyar nyelvű fordítása, és szükséges, hogy javaslatot tegyenek egy olyan bizottságra, ami megfelelő közjogi súllyal működik, mert csak ezek alapján lehet az érdemi munkát megkezdeni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem