DR. TROMBITÁS ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. TROMBITÁS ZOLTÁN
DR. TROMBITÁS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Magam egy későbbi felszólalásban kívánok foglalkozni elsősorban a törvénytervezet betegjogi részeivel, de ha már ezzel kapcsolatban vita alakult ki, néhány szót engedjenek meg.
Én egyébként annak ellenére, hogy tökéletesnek természetesen nem tartom magát az egészségügyi törvény erre vonatkozó javaslatait - tehát mindenen van csiszolnivaló -, azt gondolom, hogy nagyon jó előrelépés a betegjogok területén az a mozzanat, amit a törvénytervezet javasol.
(15.30)
Az, hogy a Magyar Orvosi Kamara vagy egyéb ilyen állásfoglalások ellene vannak - az én véleményemet természetesen nem tükrözik, bár belekényszerítettek engem is ebbe a kamarába mint orvost. Kijelentem, hogy a Magyar Orvosi Kamara véleménye ebben a kérdésben engem nem nagyon érint. Hozzászoktak ahhoz egyes, egészségügyben dolgozó, a feudalizmusban mélyen gyökeret verő kollégák ahhoz, hogy márpedig felettük csak az Úristen van, és afelett pedig semmi. Azt gondolom, hogy ez egy rossz irány, szerintem az egészségügyi törvénytervezet ezen területnek jó irányt szab.
Az egy kérdés, hogy például az általunk is végigszámoltak - amiket Selmeczi Gabriella képviselő asszony mondott - egy kicsit túlzásnak tűnnek, és valahol határokat kell majd a betegjogok ismertetése tekintetében alkalmaznunk, például majd a törvénytervezet vitája során. Szerintem nagyon jó megoldás, hogy igenis ez a törvényjavaslat ennek kapcsán a betegekre koncentrál elsősorban.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem