DR. DANIS GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. DANIS GYÖRGY
DR. DANIS GYÖRGY, a környezetvédelmi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A környezetvédelmi bizottság megtárgyalta a beterjesztett törvényjavaslatot. A bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy a törvényjavaslat szükségszerű, és abban is egyetértettek, hogy beterjesztése időszerű volt.
A bizottsági vitában elhangzott, hogy szükséges a törvény egyrészt, mert a lakosság egészségügyi állapotáról szóló statisztikák ezt messzemenően indokolják, másrészt természetszerűen indokolttá teszik a környezetvédelmi bizottság tevékenységi köre miatt az embert körülvevő környezet kérdései.
A bizottság a beterjesztett törvényjavaslat kapcsán ezúttal is felhívja a figyelmet a nemzeti környezetvédelmi programra, az ennek keretében tájékoztató anyagként előterjesztett nemzeti közegészségügyi akcióprogramra. Az egészségügyi törvény a már megszületett, a környezet védelméről szóló törvénnyel összhangban elősegíti a kedvezőtlen egészségügyi helyzet javítását. Kihat a környezet javítására, és kihathat az emberek életkörülményeinek javítására is.
A bizottság a mindössze egy tartózkodó szavazatot leszámítva egyhangúlag támogatta, és vitára alkalmasnak tartotta.
A bizottság tagjai a véleményüket majd a plenáris ülésen a vitában fejtik ki részletesen. (Taps.)
(13.50)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem