DR. SZÁNTÓ MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

DR. SZÁNTÓ MIHÁLY
DR. SZÁNTÓ MIHÁLY, a környezetvédelmi bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársaim! Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága 1997. június 18-ai ülésén foglalkozott a nemdohányzók védelméről és a dohányzással kapcsolatos egészségkárosodás megelőzéséről szóló T/4495. számú törvényjavaslattal. A bizottság - tekintettel a világban ma lezajló tendenciákra - kifejezetten időszerűnek, és hazánk lakosságának egészségi állapotát tekintve rendkívül szükségesnek tartja, hogy a törvény megszülessen.
Kiemelendőnek tekinthető a javaslatban, hogy több tekintetben is az Európában, illetve az Észak-Amerikában honos szabályozási megoldások jelennek meg a javaslatban, ami ismét igazolja azt a törekvést, hogy a magyar törvényhozás és gyakorlata a fejlett európai normáknak megfelelően kívánja szabályozni állampolgárai életét. A nemzetközi tendenciák azt mutatják, hogy az ember és az emberi egészségvédelem - teljesen jogosan - elsőbbséget kap. Ez a javaslat jól harmonizál ezzel a gondolattal, megalapozza azt az alapelvet, amely szerint a jövő generációk életére is előre kell tekinteni akkor, amikor a ma életét szabályozzuk.
A megfelelő indoklással ellátott törvényjavaslat bár rövid, mégis kitér a leglényegesebb kérdésekre, és elegendő a kérdés szabályozására. Megalapozza a nemdohányzók érdekeinek jogi alapú védelmét oly módon, hogy a dohányzók és természetesen a dohányipar mozgástere is szabályozottan létezni tudjon.
A bizottság ülésén megállapította, hogy ez a törvény a közelmúltban elfogadott gazdasági reklámtevékenységről szóló törvényhez kapcsolódó előírásaival együtt szolgálja a nemzeti környezet-egészségügyi akcióprogram megvalósítását.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mindezen gondolatok tükrében a törvényjavaslatot a bizottság egyhangúlag általános vitára alkalmasnak tartotta.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem