VEÉR MIKLÓS

Teljes szövegű keresés

VEÉR MIKLÓS
VEÉR MIKLÓS (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim, Alelnök Asszony! A vita e szakaszánál a 31., 32. 33. és 34. ajánlási pontokhoz tenném hozzá röviden azt, hogy itt tulajdonképpen alkotmányos rendet szeretnénk; csak azt, hogy a ledolgozott munkáért bér is járjon, és a szabadidő kategóriát szeretnénk másképp megfogalmazni, hiszen ezzel sok esetben vissza is lehet élni, ami egyfajta pazarló munkaerő-gazdálkodáshoz vezet. Ha nem kerül pénzébe az adott szervezetnek a munka elrendelése, könnyebben történnek ezek a fajta, nem mindig átgondolt átszervezések, munkaszervezések. Itt annyit mondanék, hogy a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság ezt az ügyet nem utasította el teljesen, hiszen az szerepel itt, hogy nem támogatja, de ez benne van abban, hogy az egyharmada támogatta mind a négy, általam felsorolt ajánlási pontot.
Amihez még hozzászólnék: a vita elején hangzott el, hogy az 1. és a 2. számú melléklet is ehhez a vitaszakaszhoz tartozik. Itt csak azt említem meg, hogy a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság azon az ülésen, amikor ezt tárgyaltuk, az 53. ajánlási pontot olyan formában fogadta el, hogy megértve azt, hogy itt nem a szándékkal, hanem a lehetőséggel van gond, azt javasoljuk, és kérjük a kormány tisztelt képviselőitől, hogy a képviselőtársaimmal elővezetett módosítókat - tehát Juhászné Lévai Katalin, Birta Sándor, Kónya Lajos és a magam által jegyzett ajánlási pontokat - szíveskedjenek támogatni azzal a kiegészítéssel, hogy a foglalkoztatási bizottság kapcsolódó módosító indítványával a bevezetés határidejét 1999. január 1-jére javasolja módosítani. Tehát nem szándékozunk mézesmadzagként visszaélni vagy élni ezzel az üggyel, hanem egyszerűen azt kell belátni, hogy vannak olyan szervezetek, ahol kimondottan alulfizetett dolgozók segítik nemcsak a mi munkánkat, hanem általában a köztisztviselői szféra munkáját.
Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem