SZABÓ RUDOLFNÉ DR.

Teljes szövegű keresés

SZABÓ RUDOLFNÉ DR.
SZABÓ RUDOLFNÉ DR. (SZDSZ): Tisztelt Elnöknő! Tisztelt Ház! A 19. §-sal kapcsolatban szeretnék néhány gondolatot elmondani, amelyik a 20/A §-t módosítja. Ez a tartalékállományról szól.
A tartalékállomány bevezetésével egyetért a szakma. Erre a korábbi létszám-leépítési tapasztalatok jó alapot adnak. Emberiességi és költségvetési szempontból egyaránt indokolható. Az sem közömbös, hogy a pályabiztonság erősítésének is kiegészítő eszköze lehet.
Bár a tervezet kormányrendeletre bízza a jogintézmény részletes szabályozását, és csak '98. szeptember 1-jével lép majd hatályba, felvetődött, hogy a rendszer működtetését a központi adatnyilvántartás mellett célszerű lenne a közigazgatási hivatalok által kezelt adatbázisok átalakításával megvalósítani, és ez számítások szerint minimális létszámnöveléssel járna.
A szakasz módosítására is sort szeretnénk még keríteni, amennyiben lesz erre lehetőség. Tudniillik a törvénymódosítás szerint - így szól a szakasz - "ha a köztisztviselő a tartalékállományba helyezéséhez nem járul hozzá", ezt úgy módosítanánk, hogy "alapos indokkal nem járul hozzá", vagy "indokolt" - ez az "indokolt" a betét - "kérésére a tartalékállományból törlik, a reá irányadó végkielégítés felére jogosult". Azt gondoljuk, mindenképpen szükséges lenne ez a betoldás.
Köszönöm, a többit majd később. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem