DR. FÜLE ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. FÜLE ISTVÁN
DR. FÜLE ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Az ajánlás 3., illetve részben a 4. pontjához szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni.
Az ajánlás 3. pontjában a 10. §-hoz nyújtottam be javaslatot. Ez a 10. § arról szól, hogy a munkáltatói jogkör gyakorlója közigazgatási szervezeti és köztisztség-viselői álláshelyének megüresedéséről 15 napon belül a belügyminiszter által meghatározott rendben tájékoztatást kell nyújtani - ha megüresedik tehát egy álláshely, és ezt határidőn belül nem tudja betölteni.
A gondom tulajdonképpen az, hogy 15 napon belül, főleg nagyobb önkormányzatok esetében, főleg vezető beosztások esetében megfelelő tisztségviselőt találni, azt alkalmazni - egyszerűen lehetetlen. Ilyen értelemben azt kell hogy mondjam, hogy egy olyan jog átvételéről vagy elvételéről is van szó ebben az esetben az önkormányzatoktól, még ha ezt csak közvetve is lehet kimondani, amelyről én úgy gondolom, alapvetően az övék kellene hogy legyen, beleértve azt is, hogy hol hirdetik meg. Így egy olyan adminisztrációra is rászorítjuk őket - amellett, hogy egy picit az önállóságukat is csorbítja ez az egész -, ami egy állandó, mindennapos kapcsolatot kellene hogy feltételezzen a Belügyminisztérium és az önkormányzatok között.
Ez utóbbi a gondom az ajánlás 4. pontjában a 10. §-hoz benyújtott további módosításommal kapcsolatosan is, ami szintén előírja azt, hogy a BM hivatalos lapjában kell a pályázati felhívást benyújtani, és ez a "centralizáció" - ezt egyébként idézőjelben mondom - több paragrafuson is végighúzódik.
Megkérdeztem önkormányzatokat, nem igazán örülnek ezeknek a javaslatoknak, és úgy gondolom, ez egy kis feszültséget fog eredményezni, már csak azért is, mert ezeket a javaslatokat az egyetértő (Sic!) sem támogatta, tehát feltehetően a parlament az eredeti javaslatot fogja elfogadni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem