DR. RASKÓ GYÖRGY

Teljes szövegű keresés

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Igen. Köszönöm a szót, elnök úr. Azért szeretnék válaszolni, mert Juhász Pál képviselőtársam az indoklásában - hogy miért nem támogatja - gyakorlatilag egy politikai gondolatot fogalmazott meg, mégpedig azt, hogy ez egy elkésett javaslat, és 1991-ben az előző kormánynak kellett volna ezt a programot elindítania.
Ez a program nem politikai indíttatású, és a mi javaslatunk sem az, hanem abból a tényből fakad, hogy a magyar mezőgazdaságban ma igenis vannak családi vállalkozások - talán 40-50 ezer, de lehet, hogy 100 ezer -, és kellően nagy számú ez a vállalkozói réteg ahhoz, hogy ha megbukik, az a csatlakozás után mindenképpen szociális és gazdasági problémát eredményez. Nem politikai, hanem kifejezetten gazdasági szükségszerűség az ő segítésük, és emellett természetesen minden olyan mezőgazdasági vállalkozásé is, amely árutermeléssel foglalkozik, s amely hosszú távon szeretne életképes és versenyképes partnere maradni az európai mezőgazdaságnak. Nem a múlt elemzéséről van szó, hanem egy jövőbeni lehetőségről, amelyet ennek a határozati javaslatnak az elfogadásával segíthet a parlament, segíthet a kormány. Azt hiszem, ez nem lehetőség, hanem kötelesség.
Ezért kérem képviselőtársaimat, hogy mégis támogassák ezt a javaslatot, amelynek konkrét megvalósítását természetesen a kormány, illetve az illetékes tárca, a Földművelésügyi Minisztérium bizonyára szakszerűen és színvonalasan meg fogja tudni oldani.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem