VARGA MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Joggal kérdezhetik tőlem, hogy érdemes-e olyan emberrel vitatkozni, akinek képviselői tevékenysége döntő részét az ellenzék időnként pocskondiázása, rágalmazása... (Fütty az SZDSZ padsoraiban.), az ellenzéki képviselők munkájának bírálata teszi ki. Sokan azt mondják közülünk, hogy itt különböző pszichológiai effektusok vannak, pitbull-effektusról beszélnek, én ezt nem hiszem. Azt gondolom, hogy Bauer Tamás olyan matrózként viselkedik, olyan világjáró matrózként, aki már régóta volt a szárazföldön, és mindenről ugyanaz jut az eszébe. Ugyanez jut az eszébe, amikor adótörvény van, ugyanaz jut az eszébe, amikor költségvetési törvény van, ugyanaz jut az eszébe, amikor zárszámadás van. Én egyébként örülök annak, hogy a Fidesszel foglalkozott, mert most azért van módom néhány állítására reagálni.
Az egyik, hogy kinek van igaza. Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a Fidesznek van igaza ebben a kérdésben, inkább azt gondolom, hogy nekünk, de nem vagyok biztos benne, és azokat a kormánypárti képviselőket, akik most bennünket ezzel vádolnak, arra szeretném emlékeztetni, hogy a népszavazás alkotmánybírósági döntése előtt is lehurrogták az ellenzéki képviselőket, nem adtak nekünk igazat, és most behúzott füllel, farokkal kell az Alkotmánybíróság véleményét elfogadniuk. (Zaj, derültség a kormánypártok soraiban.)
Azt gondolom, hogy nincs ellentét a Fidesz állításában. A Fidesz örül annak, hogy a kormány felhagy a keresletszűkítő politikájával, felhagy a jövedelmek csökkentésével, de nem örülünk annak, hogy egyes kiadási tételek indokolatlan mértékben növekednek, többek között a Miniszterelnöki Hivatal kiadása. Mi tehát fenntartjuk az álláspontunkat: a családok, az oktatás, a kis- és középvállalkozók kell hogy előnyt élvezzenek.
Befejezésül: ha már az állításoknál tartunk, Bauer Tamás 1981-ben "Tervgazdaság, beruházás, ciklusok" címmel kiadott egy könyvet. Nem tudom, önök olvasták-e, tisztelt képviselőtársaim, én olvastam. Azt gondolom, hogy mindenkinek meg kell adni a megváltozás lehetőségét. Én ezt a lehetőséget Bauer Tamásnak ezentúl is megadom. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem