VARGA JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

VARGA JÓZSEF
VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban Gyimóthy Géza képviselő úr váltotta ki azt, hogy szükséges közvetlenül utána szólni néhány kérdésben, méghozzá azért, mert mi nemcsak jelszavak, jeligék és szlogenek szintjén szoktuk megfogalmazni az előttünk álló feladatokat, hanem alaposan elemezzük a társadalom, a gazdaság folyamatait és ennek megfelelően különböző célokat tűzünk magunk elé, feladatokat vállalunk fel, és ezeket igyekszünk tisztességgel teljesíteni.
Úgy gondolom, hogy akkor, amikor ő arról beszélt, hogy elavult szerkezetet akarunk támogatni ebben a költségvetésben és más költségvetésekben is, akkor arra kell őt emlékeztetnem, hogy az előző kormány idején, annak egyik politikai államtitkára - igaz, hogy egy idő után őt félreállították - saját maga ismerte el, hogy Magyarországon olyan magas színvonalú volt a mezőgazdasági termelés - amiről Gyimóthy képviselőtársam is biztos, hogy tud, hiszen ebben az ágazatban tevékenykedett, ebben dolgozott -, hogy a Nyugatról érkezők megcsodálták az itteni színvonalat. Ugyanis nem fordult elő az, hogy műveletlenül, elhanyagoltan, parlagon lettek volna területeink, hanem korszerű nagyüzemi méretben, versenyképesen, európai és világszínvonalon is versenyképesen termeltünk.
Ezeket a korszerű üzemeket szeretnénk mi újra megerősíteni, azt szeretnénk, hogyha Magyarország megerősödve kerülne be az Európai Unióba és nem kellene attól rettegnünk, hogy versenyhátrányunk növekedni fog-e, hanem előnyünk biztos tudatában nyugodtan gazdálkodhatnánk, tevékenykedhetnénk az egész világ felvirágoztatása érdekében.
Ezeket az üzemeket elhanyagoltnak, illetve elavultnak tekinteni, azt hiszem, egy kicsit szakmai hiányosságokat felvető kérdés. Csak példaként említeném, hogy sokkal magasabb színvonalú volt például annak idején a vetőmag-termeltetés, emlékeztetnék arra, hogy alapvetően ehhez jók Magyarország adottságai. Sorolhatnám még ezeket, de letelt a két percem.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem