GYIMÓTHY GÉZA

Teljes szövegű keresés

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Hegyi képviselő úr, csak a történelmi hűség kedvéért: a Független Kisgazdapárt kezdettől fogva, tehát újraindulása óta a '47-es földprogram alapján áll, amikor 115 hektár, azaz 200 hold fölött a '47-es földprogram alapján az egyházi és világi nagybirtokokat elvették, és valóban a magyar nemzet jövője szempontjából azok az emberek jutottak oda, akik a faluban élni, dolgozni akartak, hogy egyáltalán a magyar nemzet megmaradjon. Természetesen a Független Kisgazdapárt nagybirtokellenes volt akkor is, és most is az a maga módján.
Azt akarom elmondani: nemcsak földet vettek az egyházaktól. Természetesen mi kezdettől fogva azt támogattuk, hogy az egyházaknak, külön a gyülekezeteknek 115 hektárig igenis adják vissza az elrabolt földet. Sajnos önök nem szavazták meg az előző parlamentben. El kell mondani, hogy a parlament többsége nem szavazta meg. Viszont épületek voltak, tisztelt képviselő úr, és ön nagyon jól tudja mint az adott bizottságban lévő tag, hogy az egyházi épületek sorsa nem rendeződött. Ezt a püspöki kartól kezdve bármelyik más egyházi tisztségviselő is el tudja mondani.
A másik: egyetértek önnel abban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy a költségvetési vita során legyen együttműködés. Természetesen együttműködünk, hogy akár a hitoktatói, akár a többi egyházi kérdésben megfelelő helyre kerüljenek ezek a kérdések. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem