GYIMÓTHY GÉZA

Teljes szövegű keresés

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Bauer képviselő úr nagyívű, nagy időterjedelmű felszólalásában két fő gondolatot vitt. Az egyik, amely a legvégén került megfogalmazásra a szájából: ők gondolnak a következő kormányra, szemben a korábbi ellenzéki szónokokkal és zusammen együtt az egész ellenzékkel, tehát őt - nyilván mint minden pártból - a jelenleg kisebbik kormányzópártnak is az a véleményem szerint túlzott önbizalma vezérelte, hogy mivel ők a következő kormányban is ott lesznek, ez a gazdaságpolitika folytatódik. Ők a következő kormány gazdaságpolitikájára is gondolnak, és nyilván ezért nem engedik elszaladni a kiadásokat az egyes részterületeken, hiszen itt a parlament 380-valahány képviselőjéből is legtöbben bizonyos bizottságokban vannak, bizonyos részérdekeket igyekeznek majd a költségvetés részletes vitája során előtérbe helyezni.
Igen, azt is elfogadom, hogyha megnézzük: az előző évek, az előző három év költségvetésével szemben - ahogy ő elmondta - reálértékben most ez az első év, amikor gyakorlatilag a kiadások reálértékben nőni fognak. Csak felteszem a kérdést, tisztelt képviselő úr, hogy gyakorlatilag az a több mint százmilliárd forinttal több hiány - amely gyakorlatilag éppen ebből adódik, hogy most reálértékben növekedni fognak a kiadások - használ-e a magyar társadalomnak. Használ-e annak a négymillió szegény embernek, aki lecsúszott a középosztályból és sajnos, mind jobban lecsúszik, használ-e az ifjúságnak, amely a jövőnk egyedüli gazdagságát alapozza meg? Sajnos, én azt tapasztalom - és a két percben nem tudom tovább kifejteni, de majd szeretném a pulpituson a következő hozzászólásomban elmondani -, hogy nagyon sok részterületen, elsősorban a nagycsaládosoknál, a mezőgazdaságban, az ifjúságban - zusammen mondhatnám az egész ifjúságra - nincs meg az a jövőkép, éppen az önök gazdaságpolitikája következtében, amely gyakorlatilag elmozdulást jelenthetne a jelenlegi állapotból.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem