DR. TAKÁCS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Nem vagyunk mi annyira tévééhesek, mint más frakcióhoz tartozók, (Derültség a bal oldalon.) szóval, tévén kívül is szívesen beszélünk. De hozzáteszem azt, hogy több képviselőtársam említette a fogyasztás visszaesését, a fogyasztás csökkenését. Mi is sajnálatosan állapítjuk meg azt, hogy ez bekövetkezett, az idén sem nő úgy a fogyasztás, mint ahogy kellene. De azért figyelembe kell venni azt, hogy a fogyasztás nem követi mindig azonnal a bérnövekedést, és a megtakarítások sokszor fontosabbak egyes családok számára, mint a jövedelmek azonnali elköltése.
Tehát a fogyasztás várható növekedése be fog következni, és a fogyasztási kiadások szerkezete pillanatnyilag úgy néz ki, hogy lakásfenntartásra a családok, a háztartások durván az összes kiadásaik 20 százalékát fordítják, élelmezésre az átlagcsalád a kiadásainak 38 százalékát fordítja. De ha a jövedelmek növekednek, márpedig '98-ban mindenki által elismert tényként lehet megállapítani, hogy növekednek, akkor tulajdonképpen már a ruházkodásra, a kulturális javakra és egyéb javakra történő kiadás is megnő. Tehát a fogyasztás-növekedés egyértelműen bekövetkezik.
Az biztos, hogy ha a fogyasztás nagyobb ütemben nő, akkor ez importigényes lehet. Viszont ez az importigény nem veszélyes azért, mert az idegenforgalom, a turizmus olyan jelentős bevételt hozott az idén is és a múlt évben is a magyar nemzetgazdaságnak, hogy ezt a negatív helyzetet az idegenforgalom biztos, hogy meg fogja szüntetni.
Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem