DR. TAKÁCS IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Megkésve bár, de törve nem, válaszolok Torgyán képviselőtársam délelőtti hozzászólására (Derültség.), aki felvetette azt, hogy a KSH túlzott támogatást kap az 1998. költségvetési évben. Ha ő utánanézett volna, akkor világosan kiderül számára az, hogy a nyugdíjnyilvántartások megszervezését szolgálja ez a támogatás. Ez a támogatás egyrészt világbanki hitelből történik, másrészt Phare-segélyből, harmadrészt költségvetési pénzből. Magyarul, a nyugdíjtörvény végrehajtása e támogatás nélkül nem valósulhatna meg. A központi adategyeztető és -továbbító országos rendszer fejlesztését szolgálja ez a támogatás. Torgyán képviselőtársam annyiszor kifogásol valamit, de nem néz utána alaposan.
A másik - még van 90 másodpercem, illetve 50 másodpercem -, amit fel szeretnék vetni, az Varga Mihály képviselőtársam gondolata, aki felvetette azt, hogy a kormány a kis- és középvállalkozásokat nem támogatja. Ez valótlan, mert negyvenféle címen kapnak támogatást a kis- és középvállalatok. Mi is világosan látjuk azt, hogy a kis- és középvállalatok a szükségletekhez gyorsabban tudnak igazodni, mint a nagy mamutvállalatok. Mi is világosan látjuk azt, hogy a kis- és középvállalatok a kisszériájú szükségleteket gazdaságosabban elő tudják állítani, mint a mamutvállalatok. Mi is jól látjuk azt, hogy jobban tudnak specializálódni a mamutvállalatok, ha van kis- és középvállalat. Tehát tulajdonképpen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) olyan dolgokról vitatkozni, amelyeknek nincs vitaalapja, furcsa dolog. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét. - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem