DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Teljes szövegű keresés

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Azért kértem szót, mert szeretném fölerősíteni Szöllősi Istvánné kollegámnak azt a gondolatmenetét, amikor azt kérte, hogy az úgynevezett minőségi bérezés - a közalkalmazotti táblától függetlenül vagy vele együtt - minél hamarabb megoldhatóvá váljék.
Azt hiszem, hogy akkor örülnénk leginkább, ha sokkal hamarabb köszönhetné meg Szöllősiné az ez irányban most tett javaslatainak végrehajtását, mint ahogy ezt a holtágak esetében tehette, mert saját tapasztalataim azt bizonyítják, hogy bizony - és mondjuk ki őszintén - a pedagógusokat az általános és középiskolákban nagyon komolyan érintené, és azt hiszem, hogy ez az a réteg, amelyik hosszú távon - nyilván az elmúlt hat-hét évre gondolok, de előtte sem voltak a drágáim igaziból megbecsülve, csak egy fokkal fölötte, hadd mondjam ezt én is, mint tanárember, de mégiscsak azt hiszem - az a világ, melyikbe megyünk, igaziból egyértelműen követeli azt, hogy a prioritásokban végre találjon a helyére az, hogy a kiművelt emberfők megteremtésében ilyen komoly áldozatokat vállalók, ha tényleg minőségi munkát végeznek, akkor a piacgazdaság körülményei között is minőségi bérrel legyenek megfizetve.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem