DR. KÁDÁR BÉLA

Teljes szövegű keresés

DR. KÁDÁR BÉLA
DR. KÁDÁR BÉLA (MDF): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Sajnos elszólítottak, így nem volt módom Bauer képviselő úr nyilatkozatait meghallgatni, amelyek következetlenséget véltek felfedezni a tegnapi és a mai állásfoglalásunk között. Hivatkozva arra, hogy egyrészt nehezményeztem a 4,9 százalékos, ez évivel azonos deficitnagyságot, egyrészről a jó konjunktúra időszakában, másrészt viszont tegnap és ma is egyébként nehezményeztem, hogy az ország legnagyobb történelmi vállalkozására, az európai uniós felkészülésre a kormány a költségvetés kiadásainak mindössze 1 százalékát szánja a katonai integrálódással együtt, azaz tisztán európai integrálódásra 5 milliárd forintot, az ez évi költségvetés kiadásainak nem egészen 2 ezrelékét. E kettő között lát Bauer képviselő úr ellentmondást. Őszintén szólva nem ismerem azt a logikai rendszert, amely egy 4,9 százalékon belüli 2 ezrelékes ráfordítás csekély színvonalát egymással ellentétesnek és összeegyeztethetetlen követelménynek jelzi.
Arról volt szó, hogy ha ilyen nagyságrendű a költségvetés kiadása, ezen belül bizony jóval jelentősebb összegekkel, erőforrásokkal kellene segíteni az európai uniós felkészülést. Ami pedig átláthatatlan és ellenőrizhetetlen az Országgyűlés számára, az a nagyarányú kamatkiadás. Talán annak a rovására lehetett volna a 4,9 százalékot csökkenteni, módosítani. Ez egyáltalán nem üti az európai felkészülés követelményeit. Tehát nem logikai ellentmondásról van szó (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), bár ilyenfajta távollétben lévő vádaskodások ellen bizony nehéz védekezni. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem