DR. DÁVID IBOLYA

Teljes szövegű keresés

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Ha még mindig van egy kis időm, akkor a következő idézetről szeretnék beszélni. A következő idézet pedig úgy szól, hogy a Belügyminisztérium 11. fejezetében van a helyi önkormányzatok támogatása, itt a 23. cím alatt található a gyermekes családok segélyezését szolgáló 9 és fél milliárd forintos összeg. Annak ellenére, hogy az önkormányzatok többgyermekes családokat segélyező kötelezettségei évről évre nőnek, a gyermeknevelési támogatások, a nevelési segélyek reálértéke 1994-hez viszonyítva 15 százalékkal csökkent. A vásárlóérték-vesztést azért nem kritizálom erősebben, mert mi, a Magyar Demokrata Fórum a rendszeres családi ellátások méltányos nagyságát kívánjuk állampolgári jogon biztosítani, és nem a bürokráciaigényes, megítélésem szerint mégiscsak megalázó segélyezés útját tartjuk helyesnek.
Összegezve véleményünket, a '98. évi költségvetés családpolitikai előirányzatainál azt kell mondanunk, hogy ez számunkra elfogadhatatlan, és mindaddig, amíg a költségvetés nem tükrözi a családok támogatásának sokkal fokozottabb intézményes formáit - akár az alanyi jogon járó családi pótlékot, akár a gyermekneveléshez való költségvetési hozzájárulást, akár a családi adózást, akár az ingyenes étkeztetést az iskolában, akár az anyaság elismerését a költségvetésen keresztül -, a Magyar Demokrata Fórum egy ilyen családellenes költségvetést nem tud támogatni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem