NAGY JENŐ

Teljes szövegű keresés

NAGY JENŐ
NAGY JENŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Többen szóltak már ebben a kérdésben, de úgy érzem, hogy a kérdésem aktualitását több minden jelenleg is indokolja. Egyszer az, hogy választókörzetem nagy része szőlőtermő terület, ez a Balatonfüred, Csopak borvidék, Zánka, Balatonakali, a Balaton-felvidék jól ismert területe, s ide tartozik a Tihanyi-félsziget is.
A másik, ami indokolja: túl vagyunk egy nagyon jónak mondható szüreten, s ez a téma nemcsak a választókörzetemet, ezt a szőlőtermelő vidéket érinti, hanem országos ügy is. A jó szüret feletti örömünk több okból sem lehet felhőtlen. Egyszer: a felvásárlási árak sajnos közel 10 százalékkal maradtak alatta a tavalyinak; másodszor: a pincékben bentrekedt jelentős mennyiségű bor, egyes becslések szerint meghaladhatja az egymillió hektolitert is.
Ha ehhez számításba vesszük, hogy más becslések szerint egymillió hektoliter feletti hamisított bor van forgalomban, elég nyilvánvalónak látszik az ok: a minőségi bor értékesítésének legfőbb akadálya a hatalmas mennyiségű felhalmozott, hamisított bor.
A kérdésem konkrétan erre irányul: a minőségi bor védelmében milyen hathatós intézkedéseket tervez a földművelésügyi kormányzat? Tisztelettel várom a válaszát. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem