DR. CSIHA JUDIT

Teljes szövegű keresés

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A kormány a tömegjelenetek elkerülésére vagy megoldására, konkrétan a kárpótlási törvény alapján benyújtható igények tekintetében, akkor intézkedhetne, ha ilyen lenne.
A '97-es XXIX. törvény alapján benyújtható új igényekre, amelyek az eddigi jogcímeken kívül eső új igények, az október 7-i jogvesztő határidőre tekintettel, a Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal meghosszabbított nyitvatartással állt az ügyfelek rendelkezésére. Az előzetes várakozások szerint 260 ezer igénnyel számoltunk, és ebből 258 ezer körüli igény jött össze, tehát a becslés helyes volt.
Számolva azzal a polgári magatartással, ami teljesen természetes, hogy a határidő lejárta előtt pár nappal mintegy rohamszerűen megnőhet az igény a bejelentések beadására, olyan intézkedést hozott a hivatal, hogy meghosszabbított, hétvégén is nyitva tartó ügyfélfogadást szervezett, amelynek következtében sehonnan nem érkezett olyan jelzés a hivatalhoz, sem a fővárosi központnál, sem a megyei hivataloknál, hogy tömegjelenetek lettek volna. Ez annál is inkább érdekes dolog, hiszen a kétszázötven-egynéhány ezer új igényből mindössze 33 ezret adtak be a megyei hivataloknál, az összes többit a fővárosban. Tehát ha valahol sorok lehettek volna, az Budapest lett volna, de ott sem volt.
Ilyen tekintetben tehát azt hiszem, hogy intézkedésre nem volt és különösebben most sincs ok, különösen akkor nem, amikor postán is 24 órában lehetett ezeket az igényeket bejelenteni, és erről megfelelő tájékoztatást kaptak a polgárok.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem