KUNCZE GÁBOR

Teljes szövegű keresés

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknő! Tisztelt Képviselőtársaim! Torgyán József képviselő úrnak eddig egyetlen olyan közérzetjavító javaslata volt, amely bevált, mégpedig amikor azt mondta, hogy velem soha többet nem fog szóba állni - az én közérzetemet javította ezzel. Sajnálatosnak tartom, hogy ezt a pozícióját jelen esetben feladta. (Derültség és taps a kormánypárti oldalon.)
Ami az említett és egyébként bűncselekmény áldozatául lett személlyel való kapcsolatomat illeti: több alkalommal tisztáztuk, tisztelt képviselő úr, hogy ön volt az, aki folyamatosan valótlanságokat állított a közvélemény előtt. Ezek szerint ez nem zavarja önt továbbra sem, és továbbra is ezzel a nemtelen eszközzel él. Hozzáteszem, hogy ebben sincs semmi szokatlan az ön esetében, tisztelt képviselő úr. (Derültség a kormánypárti oldalon.)
Ha egyébként ilyen veszélyeket emleget velem kapcsolatban, közölnöm kell, hogy önt ilyen veszélyek természetesen nem fenyegethetik, hiszen eszembe nem jutna a barátomnak nevezni.
Ami pedig az ön által említett folyamatokat illeti: először is, tisztelt képviselő úr, a bűncselekmények száma 1995-ben haladta meg az 500 ezret, 1996-ban mintegy 470 ezer volt, és feltehetően 1997-ben sem - bár még több hónap van hátra az évből - fogja ezt meghaladni, köszönhetően többek között azoknak az intézkedéseknek, amelyeket a rendőrség kondícióinak javítása érdekében a kormány tett, azon átszervezéseknek, amelyeket a rendőrség tett, és természetesen azon folyamatoknak, amelyek az elkövetkezendő években is a rendőrség fejlesztésének beindítása kapcsán várhatóak. Az évi 150 ezer bűncselekményszám nem az elmúlt időszakra vonatkozik.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem